Denk je erover na om ook te gaan zingen? Of eigenlijk nog helemaal niet? Hoe dan ook: jong of ouder, je bent bij Tehillim van harte welkom om te ontdekken of een/ons koor iets voor je is. Ook als je nog geen zangervaring hebt of geen noten kunt lezen. We zijn benieuwd naar jou!

Dus kom gerust eens gratis en vrijblijvend langs, om gewoon eerst eens even te komen luisteren of om al lekker mee te zingen. Onze repetitieavonden zijn buiten de schoolvakanties om op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur, in de Maranathakerk in Nieuwleusen (Burgemeester van der Grondenstraat 73). Je kunt gewoon binnenlopen maar mag je ook even per e-mail aanmelden. Dan kunnen we beter rekening houden met jouw komst.

We kunnen ons voorstellen dat je graag eerst nog wat meer info wilt over hoe het er bij ons zoal aan toegaat. Vandaar hieronder nog wat meer info.

Zo ziet een repetitieavond er zoal uit
Voorafgaand aan de avond zetten een paar koorleden het keyboard en de geluidsinstallatie alvast klaar. We zingen namelijk in principe op opgenomen muziek (zonder livemuziek). Om 20.00 uur gaan we van start, met gebed en/of een korte overdenking door een van de leden.

Dan is het de beurt aan onze dirigent, Jordy Hoogenkamp. Natuurlijk eerst met wat inzing-oefeningen en fijne kneepjes van de zangtechniek. Om vervolgens liederen uit ons repertoire verder in te studeren, maar regelmatig ook om nieuwe liederen aan te leren. Dit doen we in de vier bekende partijen: de alten en sopranen (vrouwen) en bassen en tenoren (mannen). Is een nieuw lied Engelstalig? Dan nemen we de tekst eerst in het Nederlands door, zodat we allemaal weten wat we zingen.

Tussendoor houden we een kwartiertje pauze. Dan kun je koffie of thee te drinken, op eigen kosten (rond € 1,60 per bakkie). Op de eerste kennismakingsavond krijg dit van ‘t huis.

Vaker met ons repeteren?
Bevalt de eerste avond goed? Kom dan graag weer! De eerste vier keer kun je gratis meezingen. Mocht je besluiten dan te willen blijven, dan geldt een contributie van € 15,00 per maand. Hiervoor krijg je onder andere een map met bladmuziek in bruikleen.

Zo gaan optreden er zoal aan toe
Per jaar worden we voor zo’n 5 optredens gevraagd. Als richtlijn voor waar we ‘ja’ op zeggen, houden we doorgaans een autorijtijd van maximaal een halfuur aan, gerekend vanaf Nieuwleusen. Bij optredens buiten Nieuwleusen vertrekken we vanaf de Maranathakerk in Nieuwleusen. Het vervoer regelen we onderling. We gaan gekleed in de koorkleuren, dat wil zeggen: eigen zwarte kleding, met een kleuraccent die we van tevoren met elkaar afspreken. Tijdens optredens zingen we zonder de grote mappen met bladmuziek, maar zijn er wel kleine tekstboekjes beschikbaar.

Communicatie onderling
Mededelingen doet het bestuur zoveel mogelijk op de repetitieavonden. Daarnaast communiceert het via e-mail en een functionele WhatsApp-groep. Wie wil, kan daarnaast ook lid worden van een WhatsApp-groep waarin koorleden zelf (informeel) berichtjes uitwisselen.